CLUB

ELS INICIS
El futbol és el primer esport competitiu que sabem que es practicava a Callús. La formació del Club Futbol Callús va ser pels volts de l’any 1921. El 1r camp que hi va haver va ser el de l’estació, però no tenia les mides reglamentàries; tenia una llargada d’uns 50 metres i les línies no estaven ni pintades, les porteries eren de fusta i s’havien de col.locar cada cop que es volia jugar. Els primers jugadors del club van ser: Rossend Cardona, Carles Tomasa, Pasqual Vila, Francesc Puig, Frnacesc Serra, Josep Santasusana, Anselm Santasusana, Sebastià Sagués, Jaume Carreras, Antoni Biosca, Josep Pich, Manolo d’Antius.
El 1925 es va fer un altre camp, tocant a la resclosa de la Fàbrica Nova, a la part dreta del riu Cardener, es coneixia com el camp del Perapetu, i es van fer els primers partits de futbol contra pobles veïns.

L’EQUIP ES FEDERA PER PRIMER COP
El Callús es va federar l’any 1958, i va jugar campionat federat, contra altres equips de la comarca, hi havia molta rivalitat amb l’Artés. Però només van durar 2 anys, ja que degut a la manca de jugadors, van tornar a passar a ser un club no federat, que jugava només amistosos.
El 1968 el club es torna a federar, i amb Francesc Casé com a president, i Eusebi Lorenzo com a entrenador, l’equip jugava a la lliga d’aficionats, i en aquell mateix any va poder pujar de categoria, la Tercera Regional.
El 1969 es va crear un equip de juvenils.

PRIMER ASCENS a 2a REGIONAL
La temporada 1971-1972 el Callús va fer una gran temporada, però es va quedar a les portes de l’ascens. Per una renúncia d’un altre equip, els callussencs van poder pujar de categoria, i per primer cop a la història, el Callús podia competir a 2a Regional.
La temporada 1972-1973 el Callús va quedar 13è classificat, aconseguint així la permenència un any més a la categoria. La temporada següent però, els callussencs van fer un mal any, i van haver de jugar la promoció de descens contra el Berga, i la van perdre, i així també, la categoria. Una categoria que ja s’hi va estar molts anys.

ESTRENA DEL CAMP MUNICIPAL I ASCENS A 2A REGIONAL
El 1984 es va estrenar el camp municipal de futbol actual. El dia de la inaguració va ser tot un èxit, ja que va comptar amb la presència del president de la Generalitat Jordi Pujol. Això va fer agafar nous aires al futbol a Callús, i a la temporada 1991-1992 es va aconseguir el 2n ascens a la història del club a 2a Regional.

GRANS TEMPORADES A 2A REGIONAL I ASCENS A 1A REGIONAL
El Callús va fer unes grans temporades a 2a Regional, lluitant quasi cada temporada en els llocs capdavanters. Així, a la temporada 1994-1995, es va perdre la promoció d’ascensa 1a regional. L’equip no va tirar la tovallola, i 2 temporades més tard, la 1996-1997, va aconseguir la fita d’ascendir per primer cop a la història a 1a Regional.

DEVALLADA
Després del gran ascens a 1a Regional, i mantenir la categoria la temporada següent, la 1997-1998, l’equip va patir un canvi profund, de directiva i de jugadors, i això ho va notar esportivament, en caure en 2 descensos seguits, que el van portar altre cop al pou de la 3a Regional a la temporada 2000-2001

ASCENS I AFIANÇAMENT A 2A REGIONAL
El club va agafar-se amb ganes la temporada 2000-2001, i va poder ascendir altre cop de categoria. Això va suposar nous aires a l’entitat, que van poder gaudir de futbol a 2a Regional durant 4 temporades més. Fins que la 2005-2006, es va tornar a 3a Regional. Una categoria que no va durar pas massa, ja que la temporada 2007-2008, l’equip va tornar a pujar a 2a Regional.

DESCENS DEL 1R EQUIP I POTENCIACIÓ DEL FUTBOL BASE
El 1r equip no va poder estar massa a 2a Regional, ja que la temporada següent, l a 2008-2009, van tornar a baixar. L’equip es va trobar inmers en una categoria que havia augmentat molt el nivell respecte els últims anys, i l’ascens s’ha anat resistint fins al moment.
Per contra, aquests últims anys, el club ha apostat per la formació d’equips de base, i si a la temporada 2000-2001 només hi havien 2 equips de futbol al club, 1r equip i Veterans, la temporada 20012-2013 podem dir que tenim un club amb 8 equips de futbol: Veterans, 1r equip, Cadets, Alevins, Benjami Groc, Benjami Vermell, Prebenjami Groc i Prebenjami Vermell. Esperem que això no s’aturi!

CLUB ACTUALITAT

El Club de Futbol Callús és una entitat dedicada a treballar i apostar pel futbol del poble Callussenc, passant pel futbol base, fins al màxim representant d’aquesta entitat, el Primer Equip.

Aquesta tasca la duen a terme persones que, sense ànim de lucre, treballen cada dia perquè aquesta Entitat no pari de créixer ni de millorar, i perquè el futbol no deixi de ser una de les activitats més importants que és realitzen al poble.

Presidente: Valenti Vilalta

Vicepresidente: Jordi Puig

Tresorer: Fede Sanmarti

Secretaria: Conchi Gomez

Vocals: Montse Vila, Jordi Larroya, Nuria Vilalta, Jordi Vilarmau